Kennisbank

Wat is de maximale druk van een compressor?

Compressoren die bij aardgaswinning worden gebruikt hebben een maximale druk van maar liefst 80 bar. Dit zijn echter niet de compressoren die gebruikt worden bij bouwwerkzaamheden of alledaagse klussen in en rondom woningen. Venema Verhuur biedt kwalitatief goede Atlas Copco compressoren aan met een maximale druk van 14,0 bar, waarbij 10 m3 lucht per minuut wordt samengedrukt. Dit is ruim voldoende om het gros van de persluchtgereedschappen te kunnen gebruiken. Vaak komt de benodigde druk niet boven de 8,0 bar uit.

Geschikte compressor zoeken bij uw klussen

Bij het huren van een compressor is het belangrijk om vooraf uit te zoeken wat de benodigde druk is voor de klussen die u uit gaat voeren. Dit vindt u doorgaans terug in de specificaties van het persluchtgereedschap. Bij het oppompen van een bal heeft u een lagere luchtdruk nodig, dan bij bijvoorbeeld het gebruik van een slagschroevendraaier op perslucht.

Het is verstandig om voor een iets hogere maximale luchtdruk te kiezen, dan hetgeen benodigd is voor het gebruik van het gereedschap bij klussen. Kies bij gereedschap waarvoor 8,0 bar nodig is, bij voorkeur voor een maximale luchtdruk van 10,0 bar. Op deze manier voorkomt u dat de compressor voortdurend op 100% van zijn kunnen moet presteren.

Wat is de maximale druk van een compressor
Offerteformulier
Ik wil een offerte voor het huren van: