Kennisbank

Welk gereedschap kan ik op een compressor aansluiten?

Op een compressor kunnen pneumatische gereedschappen worden aangesloten. Deze pneumatische gereedschappen komen in verschillende vormen voor. Denk bijvoorbeeld aan een tacker, welke ook wel nietpistool genoemd wordt. De combinatie van een tacker met een compressor maakt het in korte tijd vastzetten van verschillende materialen heel eenvoudig. Ook een verfspuitpistool wordt regelmatig aangesloten op compressoren. Met een verfspuitpistool kan een groot oppervlak in een korte tijd geverfd worden. Niet alleen bespaart dit veel tijd, ook is de verflaag vaak egaler.

Diverse andere pneumatische gereedschappen

De tacker en het verfspuitpistool zijn slechts twee voorbeelden van pneumatische gereedschappen, die kunnen worden aangesloten. Ook een luchtpistool, een bandenpomp, een pneumatische beitel, een slagmoersleutel en bijvoorbeeld een kitpistool kunnen in combinatie met de compressor gebruikt worden. Op het gereedschap vindt u vaak terug wat de minimale persluchtdruk moet zijn, om het gereedschap goed te kunnen gebruiken.

Venema Verhuur biedt een breed scala aan compressoren aan, welke een sterk uiteenlopende persluchtdruk hebben. Kijk vooraf goed welk model aansluit bij het gereedschap wat u hierop aan wilt sluiten. Kies bij voorkeur voor een model waarvan de persluchtdruk ruimschoots groter is dan het minimum wat benodigd is voor uw gereedschap. De specialisten van Venema Verhuur voorzien u graag van advies, wanneer u het lastig vindt de juiste keuze te maken.

Welk gereedschap kan ik op een compressor aansluiten
Offerteformulier
Ik wil een offerte voor het huren van: